Ягодинска пещера

празник трети март

Facebook
Email
Print
Тази година на 3 март ТД „Родопея“, село Ягодина„, организира традиционен туристически събор, посветен на 145 години от Освобождението от османско иго, 128 години организиран туризъм в България и 21 години от създаването на  туристическото дружество. В него се включиха ТД „Черноморски простори“ Варна, ТД „Бунай“ – гр. Панагюрище, гости от страната и местни жители.
Под звуците на пет каба гайди стартира скоростното изкачване на връх Свети Илия (1563 м.), На върха хора от различни поколения от страната се преклониха пред саможертвата на героите, отдали живота си в името на майка България.
Изпълнителният секретар на БТС Лъчезар Лазаров сърдечно поздрави участниците и връчи награди, подготвени от организаторите. С награди и грамоти бяха удостоени призьорите в спортно-туристическите игри, състезателите в скоростното изкачване, най-малкият участник в изкачването Нели Райкова – на 7 години, и на най-възрастният – Мано Пашов на 85 години от с. Ягодина.
Местността бе огласена от химна на Родопите „Бела съм бела юначе“, а на фона на песента „Горице, ситна зелена“ гръмна черешово топче.
Под звуците на родопски песни хората се наслаждаваха на планински чай и приготвената храна от туристическото дружество. Слънцето отдавна бе залязло зад облаците, а хорото с трибагреници и знамето на ТД „Родопея“ още се виеше по утъпкания сняг. Всички мечтаеха за нови планински срещи в Родопите.

Може да бъде изображение с 14 души, изправени хора и на открито

Може да бъде изображение с 9 души, изправени хора и на открито

 

 

Може да бъде изображение с природа

Може да бъде изображение с 7 души, изправени хора и на открито

 

Може да бъде изображение с 5 души, изправени хора и на открито

 

Може да бъде изображение с 9 души, изправени хора, дърво и сняг

Може да бъде изображение с 11 души, изправени хора и природа

Новини

Предстоящи събития