Хижа Тешел

Описание

Хижа „Тешел“ се намира на 15 км. от гр. Девин между двете пещери- „Ягодинска пещера“ и пещера „Дяволско гърло“. Тя разполага с леглова база от 45 места, учебен център за подготовка на кадри в областта на туризма, столова, лятна градина, барбекю, пещ, бюфет, детски кът, спортна площадка, безплатен паркинг, интернет. Легловата база е разположена в 5 апартамента. Всеки апартамент има 4 стаи с обща баня с тоалетна  и отделен умивалник с постоянно топла вода. Една стая със спалня, една с две единични легла и две стаи с три единични легла. Стаите са оборудвани с необходимата мебелировка- легла, гардероби, нощни шкафчета, маса, стол, огледало,  телевизор и интернет. В хижата има локално парно отопление.

Туристически обекти в близост: Ягодинска пещера са пещера „Дяволско гърло“, панорамна площадка „Орлово око“,  Триградско и Буйновско ждрело, язовир Доспат, Чайрски езера, Пампорово, Девин-минерални басейни. туристически пътеки за пешеходен и вело -туризъм, еко пътека „Дяволски мост“ и др.

Хората пристигнали с големи автобуси могат да бъдат превозени от хижа „Тешел“ до „Ягодинска пещера“, пещерата „Дяволско гърло“ и панорамна площадка „Орлово око“ от превозвача Георги Генчев0878640824, 0887276982

Работно време и цени

Работно време на хижа „Тешел“

Всеки ден от месец Март до края на месец Декември.

Цени на нощувки:

– 1 нощувка – 15 лв.  при повече от 2 нощувки – 13 лв.
– За редовни членове на БТС – 13 лв. за 1 нощувка, при повече от две нощувки –12 лв.
– За деца под 6 години без ползване на легло – безплатно.


Контакти

hija

Хижа "Тешел"

Иглика Генчева
Сергей Генчев

Нощувки в района

Къща за гости „Снежана“

Къща за гости „Снежана“ се намира в село Ягодина на 200 метра източно от центъра на селото. Тя предлага 1 стая с 2 легла, 1 стая с 4 легла, 3 стаи със спалня и легло, широки балкони с прекрасни изгледи от тях, трапезария и кухня към нея. Във всяка стая и трапезарията има телевизор с Булсатком телевизия и интернет.
Къщата разполага с три санитарни възела, механа и покрита лятна беседка с барбекю. За по-атрактивно изкарване на почивката Ви домакините организират фолклорни вечери, посещения на „Ягодинската пещера“ и „Дяволското гърло“, разходки в планината, бране на билки и гъби, конна езда. По заявка на гостите домакинята може да Ви очарова с вкусни родопски специалитети и ястия от българската национална кухня, приготвени от продукти домашно производство.
По желание на туристите се организират разходки с превоз до Широка лъка, Пампорово, Чепеларе, Асеновградската крепост, Смолян, язовир Доспат, Бачковския манастир и чудните мостове.

За повече информация и контакти:
тел. 0887438649, 0895658559, 0895658549

Новини

Предстоящи събития